Uw Kiné

myofasciale_therapie massage sportrevalidatie
 Myofasciale Therapie  Massage  Sport-Revalidatie
 dry_needling  revalidatie  chiropraxie
 Dry needling  Revalidatie  Manuele Therapie

 

  • Algemene kinesitherapie/ (sport-)revalidatie: Genezen door beweging?! Kinesitherapie situeert zich in de medische beroepen (KB 78 art.21 bis §1). Binnen de eerstelijnszorg acteert de kinesitherapeut als er zich neuro-musculo-skeletale problemen voordoen in het menselijk lichaam. Daarbij wordt een welbepaalde methodiek gevolgd: een anamnesegesprek, een kinesitherapeutisch onderzoek, een klinische redenering met daaraan gekoppeld een behandelconcept. Oefentherapie op maat wordt opgestart om de herwonnen functionaliteit te optimaliseren. Preventie, advies en inzicht omtrent gezond bewegen, leefgewoontes thuis-/sport-/werkgerelateerd vormen key-stones voor een duurzaam resultaat.

  • Manuele Therapie: Manuele therapie is een Bijzondere Beroepsbekwaamheid binnen het domein van de kinesitherapie. Het is een beschermde titel die je kan bekomen na het volgen van een door de overheid officieel erkende opleiding (BaNaMa). De patiënt met zijn dysfunctie (pijn/beperking) wordt in zijn totaliteit bevraagd, onderzocht en behandeld. De meerwaarde naast klassieke kiné is dat er naast een symptomatische behandeling verder wordt gezocht naar onderliggende oorzaken in andere betrokken lichaamssegmenten. Modaliteiten als mobilisaties, manipulaties (‘kraken’), specifieke oefentherapieconcepten (Mulligan, McKenzie, medische oefentherapie,..) worden hiertoe aangewend. Meer info kan U terugvinden op de site van onze officiële beroepsvereniging Mathera.

  • Myofasciale therapie: Zelden geeft de locatie van uw pijnklacht ook de werkelijke oorsprong van de klacht aan. Vaak zijn er onderliggende dysfuncties op andere locaties of treden er compensaties in het bewegingspatroon op. Met myofasciale therapie werken wij op het geheel spier-pees-fascia d.m.v. drukpunten, Dry-needling (droge naaldjes, geen infiltraties), elastische kinesiotape.

Avatar

"Preventie, advies en inzicht omtrent gezond bewegen, leefgewoontes thuis-/sport-/werkgerelateerd vormen key-stones voor een duurzaam resultaat."

Koenraad Martens

De praktijk bevindt zich op wandelafstand van stadskern Zottegem: Sint-Andriessteenweg 35, op de hoek van Molenkouter en Sint-Andriessteenweg. Er is parkeerplaats voor auto en fiets voorzien. Vlakbij bevindt zich ook een halte van De Lijn (lijn 23, 24, 41).

 
Maandag 13:00 - 21:00
Dinsdag 13:00 - 21:00
Woensdag 13:00 - 21:00
Donderdag 13:00 - 21:00
Vrijdag 13:00 - 21:00
Zaterdag GESLOTEN
Zondag GESLOTEN
Uw Kiné
Sint-Andriessteenweg 35
9620 Zottegem
09/398 40 19
0468/50 84 63
info@uwkine.be