Uw Kiné

myofasciale_therapie massage sportrevalidatie
 Myofasciale Therapie  Massage  Sport-Revalidatie
 dry_needling  revalidatie  chiropraxie
 Dry needling  Revalidatie  Manuele Therapie

 

  • Algemene kinesitherapie/ (sport-)revalidatie: Genezen door beweging?! Kinesitherapie situeert zich in de medische beroepen (KB 78 art.21 bis §1). Binnen de eerstelijnszorg acteert de kinesitherapeut als er zich neuro-musculo-skeletale problemen voordoen in het menselijk lichaam. Daarbij wordt een welbepaalde methodiek gevolgd: een anamnesegesprek, een kinesitherapeutisch onderzoek, een klinische redenering met daaraan gekoppeld een behandelconcept. Oefentherapie op maat wordt opgestart om de herwonnen functionaliteit te optimaliseren. Preventie, advies en inzicht omtrent gezond bewegen, leefgewoontes thuis-/sport-/werkgerelateerd vormen key-stones voor een duurzaam resultaat.

  • Manuele Therapie: Manuele therapie is een Bijzondere Beroepsbekwaamheid binnen het domein van de kinesitherapie. Het is een beschermde titel die je kan bekomen na het volgen van een door de overheid officieel erkende opleiding (BaNaMa). De patiënt met zijn dysfunctie (pijn/beperking) wordt in zijn totaliteit bevraagd, onderzocht en behandeld. De meerwaarde naast klassieke kiné is dat er naast een symptomatische behandeling verder wordt gezocht naar onderliggende oorzaken in andere betrokken lichaamssegmenten. Modaliteiten als mobilisaties, manipulaties (‘kraken’), specifieke oefentherapieconcepten (Mulligan, McKenzie, medische oefentherapie,..) worden hiertoe aangewend. Meer info kan U terugvinden op de site van onze officiële beroepsvereniging Mathera.

  • Myofasciale therapie: Zelden geeft de locatie van uw pijnklacht ook de werkelijke oorsprong van de klacht aan. Vaak zijn er onderliggende dysfuncties op andere locaties of treden er compensaties in het bewegingspatroon op. Met myofasciale therapie werken wij op het geheel spier-pees-fascia d.m.v. drukpunten, Dry-needling (droge naaldjes, geen infiltraties), elastische kinesiotape.

Avatar

"Preventie, advies en inzicht omtrent gezond bewegen, leefgewoontes thuis-/sport-/werkgerelateerd vormen key-stones voor een duurzaam resultaat."

Koenraad Martens

Afgestudeerd in 2004 aan de UGent als Licentiaat Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, gevolgd door een postgraduaat manuele therapie (’05). Daarnaast volgde ik en blijf ik ook talloze bijscholingen volgen in mijn vakgebied en dan voornamelijk in mijn interesses manuele therapie, myofasciale therapie (dry-needling) en sportrevalidatie (met bijzondere interesse in de wielersport). Een combinatie van ervaring en deze specialisaties geven een positief resultaat op allerhande spier-gewrichts-nek-rugklachten-… al dan niet sport-werk gerelateerd.

Na een 13-tal jaar werkervaring op te doen en toenemende zin om mijn eigen stempel te drukken op de therapie startte ik in 2018 mijn eigen praktijk ‘UwKine’ op. Ontspannen doe ik op de mountainbike of door leuke activiteiten te doen met mijn gezin of vrienden.

Na het behalen van zijn master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent, startte Simon zijn carrière in onze snel, groeiende en jonge praktijk in 2020. Tijdens zijn eerste werkjaar nam ook hij er de gespecialiseerde postgraduaatopleiding manuele therapie bij, dewelke hij in ’21 met succes afwerkte. Om de kwaliteit in onze praktijk op hoog niveau te houden verbindt Simon er zich toe op regelmatige basis bij te scholen in de interessegebieden die aansluiten bij onze specialisaties (manuele, sport, dry-needling). Simon heeft een hart voor sport en in het weekend kan je hem dan ook vaak terugvinden als kiné van KVC Jong Lede. Zijn streefdoel: spelers zo goed mogelijk voorbereiden op wedstrijden preventief en curatief.

We stellen je graag voor aan onze nieuwe personal trainer Sam Herreman.

Sam is 26 jaar, woont in Zottegem en studeerde in 2020 af aan Hogent als bachelor Secundair Onderwijs, Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie. Tijdens zijn opleiding heeft Sam als keuze verdieping gekozen voor Personal Training. Via het NASM certified personal training programma heeft hij zijn kennis verrijkt naast de basis fitnessinitiator opleiding.

Na zijn studies, ging hij in september 2020 als zelfstandig personal trainer aan de slag. Na leerrijke werkervaring als personal trainer bij Bond Moyson, Fitness Oxygen Club, M-Athletic en personal training aan huis, spitst hij zich nu vooral toe op small group training en functional training. Zo kan elke sporter een uitdagende, plezierige en op maat voorziene training verwachten.

Samen streven we ernaar om het beste uit onszelf te kunnen halen. Together to the next level !

 pt@uwkine.be

De praktijk bevindt zich op wandelafstand van stadskern Zottegem: Sint-Andriessteenweg 35, op de hoek van Molenkouter en Sint-Andriessteenweg. Er is parkeerplaats voor auto en fiets voorzien. Vlakbij bevindt zich ook een halte van De Lijn (lijn 23, 24, 41).

 
Maandag 13:00 - 21:00
Dinsdag 13:00 - 21:00
Woensdag 13:00 - 21:00
Donderdag 13:00 - 21:00
Vrijdag 13:00 - 21:00
Zaterdag GESLOTEN
Zondag GESLOTEN